Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. 9. 2007

Jak ke zkoušce?

1. Zkouška z Římského práva (ŘP2) se koná v letním semestru a jejím obsahem je látka za celý první ročník. Zkušební otázky naleznete ve stejnojmenné rubrice.

2. Podmínky, které musíte splnit, abyste se mohli na zkoušku přihlásit, jsou dvě: zápočet za zimní semestr a zápočet za letní semestr. Nestačí u zápočtu vyhovět, musíte si jej také nechat zapsat do indexu (což mnozí zapomínají). Bez zapsaných zápočtů nebude studentovi umožněno zkoušku konat.

3. Jakmile máte zapsané oba zápočty, přihlaste se ke zkoušce. Máte na výběr ze dvou forem konání zkoušky: písemná (u dr. Bubelové), nebo ústní (u dr. Dostalíka). Obsah zkoušky je v obou případech totožný. Sestává z vyřešení jednoho praktického příkladu (vzor je k nahlédnutí v rubrice Vzory testů a příkladů) a ze 3 otázek, které zadává vyučující. U písemné zkoušky je stanoven limit 60 minut na vypracování. Kromě indexu vezměte s sebou nepopsané papíry, psací potřeby a ev. tekutiny. Drobné talismany pro štěstí jsou povoleny, přítel na telefonu nikoli.

4. Zkoušku můžete konat celkem třikrát. Dvakrát máte na výběr mezi písemnou a ústní zkouškou, třetí termín však je vypisován jako děkanská komisionální zkouška. Termín ani formu konání zkoušky si pak už určit nemůžete.