Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. 4. 2013

Soutěž v římském právu 2013

Výsledky fakultního finále soutěže v římském právu 2013

 

Do fakultního finále se z vyřazovacího kola kvalifikovaly 3 týmy. Měly za sebou úspěšné obhájení svých znalostí a názorů v písemné formě v oblasti věcných práv. Nyní jim byl předložen fragment z oblasti práva obligačního.

Všechny týmy si s ním poradily velmi dobře, takže porotci (dr. Bubelová a dr. Dostalík) se rozhodli, že všechny účastníky finále odmění kromě početných knih i zápočtem z římského práva za letní semestr.

Nicméně – hlavním cílem fakultního kola bylo získat reprezentanta naší fakulty pro mezinárodní česko-slovenské klání, kterého se zúčastní zástupci všech právnických fakult.

Týmem, který si vydobyl tuto čest, je tým číslo 2 – Zuzana Hejlová, Tomáš Hampl a Štefan Rehák. Tito účastníci si kromě knih a zápočtu mohli vybrat ještě z věcných cen (čtečka knih, nebo tablet). Všichni zvolili tablet  Budeme rádi, když jim pomůže ve studiu i při relaxaci a zábavě.

Druhé dva úspěšné týmy se umístnily v tomto pořadí:

tým č. 6 – Soňa Večeřová a Patricie Wantuloková,

tým č. 11 – Marie Krplová a Tereza Sloviočková. I jim gratulujeme k výkonům.

 

Pro všechny zájemce o diváckou účast ve velkém česko-slovenském finále sdělujeme:

Toto finále se uskuteční v pátek 19. 4. 2013 od 11.30 do 14.00 hod. v rotundě.

V porotě přijali účast téměř všichni čeští a slovenští romanisté, přijede též prof. Skřejpek. Těšíme se na Vás na všechny.

 

 

Srdečně zdraví

garanti odborné části soutěže

Kamila Bubelová

a Petr Dostalík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář